Pirsanje maloljetnika

Trenutno u Hrvatskoj jos uvijek ne postoji zakonska regulativa što se tiče dobne granice za piercing tako da to određuje svaki salon zasebno.

U Octopus piercing studiju vrijede ova pravila:

Ispod 12 godina - nema pirsanja. Bez iznimaka.

Od navršenih 12 godina - samo ušne resice.

Od navršenih 14 godina - ušne resice, ušna hrskavica (osim industriala), obrva, nosnica, usnica, smiley.

Od navršenih 15 godina - sve osim bradavica i genitalnih.

BEZ POTREBNIH DOKUMENATA NEĆETE BITI USLUŽENI!

I maloljetnik i roditelj trebaju imati osobne iskaznice ili putovnice.

Ako maloljetnik nema niti jedan od ta dva dokumenta, može i kombinacija pokaza i rodnog lista.

Ukoliko su adrese i/ili prezimena na dokumentima različita, molim da ponesete sa sobom i rodni list ili neke dokumente na kojima su svi podaci isti kako bi se moglo utvrditi srodstvo.

Dokumenti trebaju sadržavati ime i prezime, datum rođenja i adresu.

 

Ukoliko roditelj nije u mogućnosti doći do salona, možete isprintati  formular (link na dnu stranice) koji roditelj ispunjava i potpisuje. Formular mora biti potpisan i ovjeren kod javnog bilježnika.

Ako maloljetnik ima skrbnika koji mu nije biološki roditelj, uz osobne iskaznice ili putovnice, potrebno je donijeti i neki dokument kojim se dokazuje skrbništvo.

 

Ukoliko želite svom djetetu (mlađem od 12 godina) probušiti uši, molim vas pročitajte tekst koji se odnosi na upotrebu tzv. 'piercing gun'-a koji se koristi u zlatarnama.

 

Za roditelje tinejdžera

Ako vaše dijete želi piercing a vi mu to ne dozvoljavate, vjerojatno će se pirsati samo ili će u školi naći nekoga tko će mu to napraviti u potpuno nehigijenskim uvjetima. Na žalost, sve je više ljudi koji se amaterski bave piercingom i tetoviranjem jer smatraju da to nije težak posao i da dovoljno znaju o tome.

Uvijek možete navratiti u piercing studio, sa svojim djetetom ili bez njega, i raspitati se o samim uvjetima rada u salonu, opremi koja se koristi, nakitu, posljedicama piercinga itd. U slučaju da se vaše dijete pirsa u Octopusu, možete biti s njim i vidjeti cijeli postupak kako biste bili sigurni da je sve što se koristi prilikom piercinga sterilno.

 

Ovdje možete skinuti formular za roditeljsku dozvolu za pirsanje.