Vrste nakita

BARBELL – ravna šipkica sa kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati. Radi se u različitim debljinama a koristi se za jezik, smiley, tongue web, bridge, ušnu resicu i hrskavicu, septum i bradavice.

                      

 

BANANABELL – svinuta šipkica sa kuglicama na krajevima. Kod nekih bananabella se mogu skinuti obje kuglice a kod nekih samo jedna (npr. nakit za pupak sa cirkonom – donja kuglica je fiksna). Radi se u različitim debljinama a koristi se za pupak, bradavice, obrvu, septum, neke pozicije na ušnoj hrskavici, kod određenih genitalnih piercinga, smiley i tongue web.

                          

 

LABRET – ravna šipkica sa fiksnom pločicom na jednom kraju i kuglicom na drugom. Kuglica se može skidati. Radi se u različitim debljinama a najčešće se koristi za usnicu. Moguće ga je staviti na neke pozicije na ušima ili na nosnicu ali ga za ta mjesta ne preporučujemo kao inicijalni nakit jer se na disku može skupljati mrtva koža i krastice što otežava čišćenje.


 

BALL CLOSURE RING – alkica sa kuglicom koja ima utore (nije na navoj). Ova vrsta nakita može biti problematična ako želite sami mijenjati nakit jer kuglica nema navoje ( nije na zašarafljivanje) nego utore pa je potrebno jako čvrsto držati alkicu i nagurati kuglicu u otvor dok alkica ne sjedne u utore. Naziva se i Captive Bead Ring. Radi se u različitim debljinama a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

 
 

SMOOTH SEGMENT RING – alkica na kojoj se jedan dio može izvaditi. Ova vrsta nakita može biti problematična ako želite sami mijenjati nakit jer je dio alkice koji se vadi jako malen pa je montiranje nakita dosta nespretno. Radi se u različitim debljinama a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

 
 

CIRCULAR BARBELL – jako svinuta šipkica sa kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati i na navoj su pa možete lako sami mijenjati nakit. Radi se u različitim debljinama a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

 
 

BODY SPIRAL – spiralno svinuta šipkica sa kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati i na navoj su. Radi se u različitim debljinama a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu,  usnicu ili pupak. Moguće ju je nositi i na nekim drugim pozicijama ukoliko se procijeni da neće dolaziti do prečestog zapinjanja i da neće na bilo koji drugi način iritirati sam piercing.


                                                     

NOSE STUD – spiralica za piercing na nosnici. Ravni nakit koji na jednoj strani ima cirkonić (ili neki drugi nastavak) a na drugoj (unutrašnjoj) malu kuglicu, nije dobar za dugo nošenje u nosu jer će vam se kanalić stisnuti prema tankom ravnom dijelu nakita pa kuglica koja je s unutrašnje strane neće moći izaći van. U tom slučaju nakit je potrebno odrezati ili na silu iščupati što dovodi do oštećenja kanalića.

  
 

SURFACE BAR – svinuta šipkica četvrtastog 'C' oblika za surface piercing. Ovaj oblik nakita je jedini dobar za surface piercinge.

                        
 

MICRODERMAL – pločica s rupicama 'L' oblika u koju se mogu montirati različiti nastavci. Naziva se i dermal anchor ili surface anchor. Više o microdermalima možete naći ovdje.

 
 

FLESH TUBE – tunelić sa dvije gumice, za proširene rupice na ušnim resicama. Ovaj nakit se najčešće koristi kod širenja resica jer je potpuno gladak, bez navoja i utora koji bi mogli ozlijediti kanalić prilikom širenja. Dovoljno je dugačak da omogući eventualno oticanje resica.

                 
 

FLESH TUNNEL – tunelić sa širim rubom kod kojeg se jedna strana skida (ima navoj). Za proširene ušne resice.

  
 

EAR PLUG – 'puni' nakit za proširene ušne resice; može biti skroz ravan i imati gumice ili može imati širi rub na jednoj ili obje strane. Za proširene ušne resice.

  
 

SHIELD – nastavak koji se može staviti na piercing nakit tako da ga djelomično ili u potpunosti okružuje. Najčešće se stavlja na pupak ili bradavice.

  
 

RETAINER – nakit napravljen za skrivanje piercinga ili za održavanje piercing kanalića otvorenim kod npr. rendgenskih snimanja.

                           
 

EXTERNALLY THREADED – navoj se nalazi na šipkici a nastavci su 'šuplji'.

         


INTERNALLY THREADED – šipkica je 'šuplja' a navoj se nalazi na nastavku.