Pregled

Trebate OBAVEZNO u najkraćem roku doći na pregled ako primjetite nešto od sljedećeg:

- oticanje

Osim prva dva tjedna nakon pirsanja kod jezika, usne i bridge-a.

Ako imate svježi piercing i slučajno zapnete za njega ili vas netko udari, može doći do jakog oticanja. Ako primjetite da vam kuglice od nakita upadaju u kanalić od piercinga; ili da vam pločica s unutarnje strane usne urasta u meso (tj. da ju usna prekriva) - dođite na pregled.

 

- gnojni iscjedak iz piercinga

Tijekom perioda zarastanja iz kanalića vam može curiti limfa; gnoj je gušći i tamniji. Ako niste sigurni što je, navratite na pregled.

Kod infekcija nemojte vaditi nakit jer se rupice mogu zatvoriti oko infekcije i tako spriječiti drenažu i otežati liječenje.

 

- izrasline oko piercinga

Keloidni ožiljak može izgledati kao mali potkožni prištić. Nekad nestane sam od sebe a nekad, ukoliko ga se ne tretira na vrijeme, nastavi rasti dok praktički ne postane veći od samog piercinga.

 

- diskoloracija kože oko piercinga

Ako primjetite da vam koža oko piercinga mijenja boju na smeđe, tamno crveno ili čak ljubičasto, odmah se javite na pregled. Ovo ne uključuje crvenilo koje je normalno kod novih piercinga.

 

- stanjivanje kože koja drži nakit

Od spavanja na piercingu, igranja s nakitom itd, koža koja drži nakit može se s vremenom stanjiti (najčešće: obrva, pupak, christina, surface). Ako primjetite da vam sve više nakita viri van iz kanalića, javite se na pregled. Ukoliko se koža stanji previše, dovoljno je da jače zapnete za nešto i koža može puknuti što će ostaviti poveći ožiljak.

 

Ako vam se čini da nešto nije u redu s piercingom, navratite na pregled čim to primjetite. U nekim slučajevima reći ćemo vam da je to što se dešava s vašim novim piercingom normalno u procesu zarastanja - definitivno je bolje da dođete pa da piercingu nije ništa, nego da ne dođete u slučaju kada postoji pravi problem. Većina problema oko piercinga može se uspješno i brzo riješiti ako dođete na vrijeme.

Molimo vas da budete iskreni kad vas ispitujemo u vezi problema s piercingom kako bismo vam mogli što bolje i brže pomoći. Većina problema ne nastane preko noći pa nam nemojte reći 'To mi se jučer pojavilo' kad je u pitanju keloidni ožiljak veličine najveće piercing kuglice ili 'To mi tako od pirsanja izgleda' za piercing obrve koji se drži na komadiću kraste.

 

Pregledi su BESPLATNI za piercinge by Ayreen (u Octopusu ili u prijašnjem salonu, nebitno).

Ako ste se pirsali na crno (kod frenda, u parku ili sami) - pregled i konzultacije se naplaćuju 50,00kn. Prihod ide u kasicu za azile za napuštene životinje.