Obrva

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja.

Pripazite da vam Octenisept ne dođe u kontakt s očima.

Ukoliko imate osjetljiviju kožu, normalno je da se prvih par dana nakon pirsanja pojavi podljev (modrica) ali to će nestati samo od sebe.

Obrva je pozicija koja je sklona odbacivanju nakita – to se može, ali i ne mora dogoditi. Nitko vam ne može sa sigurnošću reći koliko dugo ćete imati piercing na obrvi; to ovisi o vašoj brizi za piercing i samoj anatomiji tijela (naravno, pod pretpostavkom da je piercing napravljen od strane stručnog pirsera, da je dobro pozicioniran i da imate odgovarajući nakit).

Spavanje na piercingu, igranje s nakitom, slučajno udaranje i povlačenje po nakitu može dovesti do toga da vam tijelo krene odbacivati nakit. Pripazite na piercing kod umivanja, brisanja lica ručnikom, oblačenja majice, stavljanja naočala...

Ukoliko primjetite da vam se stanjuje koža koja drži nakit, tj. da sve više šipkice viri iz kanalića (u slučaju kada imate microbananabell – ako se šipkica vidi za više od 3-4mm), obavezno dođite na pregled. Ako procijenimo da je piercing u dobrom stanju, može se staviti kraći/manji nakit. Ako piercing nije u dobrom stanju, tj. koža se toliko stanjila da bi mogla puknuti ako se nakit ostavi, piercing se vadi.

Bez obzira koliko ste se vezali za svoj piercing, odbijanje vađenja nakita može dovesti do toga da vam ga tijelo nastavi izbacivati što rezultira pucanjem kože koja drži nakit i ostavlja prilično vidljiv ožiljak. Ako se nakit ukloni na vrijeme, ostat će vidljive dvije male udubine na mjestima ulaza i izlaza piercinga. Kada kanalić zaraste, piercing se može ponoviti na istom mjestu čime se djelomično mogu prekriti te udubinice.

Urbana legenda o 'spuštenoj obrvi' nastala je iz navedenog odbacivanja nakita. Znači neće vam se cijela obrva spustiti i visiti s lica (što je i nemoguće), nego će visiti nakit iz piercing kanalića ukoliko dođe do odbacivanja.

Druga urbana legenda o živcu na obrvi koji, ako ga se pogodi kod pirsanja, također dovede do toga da vam obrva visi s lica – je samo legenda.

Ovakve priče obično nastaju preuveličavanjem stvarnih činjenica. Piercing je rana u koju se stavlja strano tijelo (nakit) tako da su uvijek moguće razne komplikacije oko njega. U slučaju da se pojavi problem s piercingom, obavezno se što prije javite u piercing studio na pregled.