Nosnica

Piercing se izvana čisti prema Općem postupku čišćenja a iznutra ga je dovoljno povremeno očistiti štapićima za uši i fiziološkom otopinom.

Obratite pažnju da dobro očistite nakit s unutarnje strane jer se na spiralici zna uhvatiti prljavština iz nosa.

Tijekom perioda zarastanja pripazite da slučajno ne izvučete nakit kod brisanja lica ručnikom ili puhanja nosa. Piercing kanalić je vrlo uzak a s unutarnje strane nosa je sluznica tako da se rupica krene zatvarati jako brzo (ovisno o starosti piercinga, može se zatvoriti i za manje od sat vremena). Ukoliko vam se to ipak dogodi, stavite u rupicu ravnu naušnicu (onu za uho, samo bez 'leptirića' s unutarnje strane) da vam drži kanalić otvoren i u najkraćem roku dođite do salona da vam vratimo piercing nakit.

Kod puhanja nosa nemojte stiskati piercing jer to može dovesti do rasta divljeg mesa (keloidni ožiljak) oko piercinga. Ako primjetite bilo kakve izraslinice uz piercing, dođite na pregled. Keloidni ožiljak nekad izgleda poput malog potkožnog prištića.

Piercing nakit za nos ima oblik spirale što omogućuje vađenje i vraćanje nakita bez ozlijeđivanja kanalića.

Ravni nakit koji na jednom kraju ima sitnu kuglicu (unutarnja strana) a na drugom cirkonić ili neki drugi nastavak, nije dobar jer provlačenjem te kuglice kroz piercing kanalić riskirate ozlijedu kanalića što može dovesti do niza problema s piercingom.

Nakon duljeg nošenja takvog nakita, kanalić vam se stisne oko tankog ravnog dijela pa ga je nemoguće izvaditi bez rezanja nakita ili nasilnog čupanja (ponekad nema druge opcije jer nakit zna biti toliko kratak da ga se ne može ni prerezati).