Surface

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja.

Nakon cca 10 dana od pirsanja, potrebno je početi raditi drenažu kako biste dobro očistili kanalić koji je kod nekih surface piercinga prilično dugačak.

Nakon tuširanja, kada je koža oko piercinga omekšana od tople vode, lagano prstima uhvatite jedan kraj nakita i pogurajte tako da nakit malo izviri van na drugoj strani. Limfu koja vam iscuri iz kanalića počistite fiziološkom otopinom. Ako se nakit teško pomiče ili se uopće ne pomiče, pričekajte narednih tjedan dana s ovim postupkom i čistite piercing samo oko rupica.

Drenažu radite 1-2 puta tjedno.

 

Surface piercing se nalazi na ravnom dijelu tijela pa je znatno skloniji odbacivanju od standardnih piercinga koji su uvijek na nekom naboru kože. Ponekad će i nakon duljeg nošenja krenuti migrirati ili izrastati bez nekog vidljivog razloga.

Zapinjanje ili spavanje na piercingu može dovesti do izrastanja – ako vam se vidi sve više štangice od nakita ili ako koža oko piercinga promijeni boju na smeđkasto, obavezno dodite do salona na pregled.

U slučaju oticanja nemojte vaditi nakit nego dođite na pregled.

 

Surface piercing se nikada ne radi sa barbellom ili bananabellom jer će kuglice raditi pritisak na površinu kože i praktički gurati cijeli nakit prema van. Samo mali broj ljudi uspije zadržati surface piercing napravljen s ovom vrstom nakita.

Iz tog razloga je dizajniran surface bar koji se smatra jedinim odgovarajućim nakitom za surface piercing.