Microdermal

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja.

Microdermal nema 'izlaz' pa su prvih nekoliko dana nakon pirsanja moguća lagana krvarenja jer je kanalić malo širi od nakita. Krvarenje se obično zaustavlja hladnim oblozima ili ledom.

Prva 3-4 dana normalno je da područje oko piercinga bude lagano otečeno i da se napravi modrica.

Ispod kože se postavlja pločica koja po sebi ima rupice preko kojih s vremenom preraste tkivo koje drži nakit na mjestu.

Nakit se montira kroz jednu rupicu pa je samim time piercing nestabilniji, lakši za izvući i teži za čišćenje pa mu posvetite malo više pažnje prvih nekoliko dana.

Prvih tjedan-dva možete preko piercinga staviti flaster (pazite da vam ljepljivi dio nije na nakitu!) što može pomoći kod fiksacije nakita, pogotovo ako vam je piercing na dijelu tijela na kojem obično spavate ili je izložen eventualnom zapinjanju.

Kod čišćenja možete zavući rub maramice ispod pločice nakita i laganim povlačenjem odstraniti sukrvicu i krastice koje se mogu nakupiti odozdo. Ako krastice ne možete očistiti maramicom, probajte (pažljivo!) čačkalicom.

Tijekom  perioda zarastanja pazite da ne zapnete za nakit da ga ne biste cijelog izvukli van.

Nakon zarastanja, ukoliko primjetite da vam se koža oko microdermala crveni, ako vas boli na dodir i ako je područje oko nakita nabubreno – obavezno dođite u salon na pregled.

Microdermal se može upaliti, inficirati i migrirati kao i većina drugih piercinga. Probajte ne spavati na njemu, pripazite na zapinjanje i udaranje po mjestu piercinga i nemojte se igrati s nakitom.

Također pripazite da vam kozmetika i parfemi ne dolaze u kontakt s piercingom i izbjegavajte kupanje u bazenu barem prva dva mjeseca nakon pirsanja ako vam je Microdermal od vrata naniže.