Scarification - cutting

Cutting (rezanje) je jedan od dva najčešća načina skarifikacije.

Bitno je razlikovati skarifikaciju od samoranjavanja – scarification je kreativna upotreba ožiljaka kako bi se postigao estetski zadovoljavajući izgled kože a ne način rješavanja nakupljenog stresa i emotivnih problema, što se naziva samoranjavanje.

Na dezinficiranu kožu se prenese šablona dizajna i linije se izvlače skalpelom. Nakon što su gotove glavne linije, stavlja se anestetik u gelu, područje se zamota plastičnom folijom i ostavi desetak minuta dok anestetik počne djelovati, zatim se radi dalje. Scar obično nije dublji od 3mm, ovisno o dijelu tijela na kojem se radi.

U prvoj fazi zarastanja, scar prekriju krastice koje same otpadnu nakon otprilike desetak dana. Nakon toga ožiljak je jarko crvene boje i koža oko njega je dosta suha. S vremenom boja ožiljka blijedi, a u finalnoj fazi zarastanja ožiljak je za par nijansi svjetliji od boje kože.

'It's not the artist that creates the scar, it's your body.'

Budući da je koža živi organizam svakome će scar ispasti drugačije, ovisno kakvim je koža sklona ožiljcima i o samoj poziciji scara na tijelu. Ljudi tamnije kože obično imaju vidljivije i ispupčenije ožiljke, tzv.hipertrofične ožiljke.

Detaljni aftercare dobit ćete u salonu nakon samog postupka a ukoliko imate kakvih pitanja slobodno se javite na mail: info.octopustattoo@gmail.com

 

Combo art

scarification + tattoo