Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Genitalni - muški

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja, Septasol (1.)
PA, RPA i dydoe nalaze se na vrlo prokrvljenim dijelovima pa su moguća jača krvarenja.

 

Prince Albert

Jedan od najučestalijih muških genitalnih piercinga koji na prvi pogled djeluje jako bolno ali spada u kategoriju 'problem free' piercinga sa brzim zarastanjem i minimalnom njegom. Prvih nekoliko dana moguća su obilnija krvarenja, pogotovo ujutro. Zbog toga preporučamo staviti oko piercinga sterilnu gazu i učvrstiti ju zavojem ili flasterom u traci kada niste kod kuće (ako ne krvari, nije potrebno).
Kupke od mlake fiziološke otopine (možete ju kupiti u bilo kojoj ljekarni) pomažu kod ublažavanja bolova, čišćenja piercinga i smirivanja iritacije kože. Ne preporuča se raditi kupke dok piercing potpuno ne prestane krvariti.
Poželjno je izbjegavati odnose barem tjedan dana, nakon toga koristiti zaštitu narednih 2-3 tjedna. Oralni sex se ne preporuča barem 2 tjedna od pirsanja. Tuširanje normalno; prvih nekoliko dana koristiti blagi sapun (PH5.5) na području piercinga ili samo ispirati područje mlakom vodom. Gelovi za tuširanje mogu sadržavati razne kemikalije koje mogu iziritirati piercing. Kupke u kadi i bazene izbjegavati barem 4 tjedna. Ako je koža oko piercing kanalića jako suha, možete staviti kap ulja jojobe ili malo nevenove masti za hidratizaciju (1-2 puta tjedno). Urinirajte nakon čišćenja piercinga kako bi se uklonili ostaci dezinficijensa iz mokraćnog kanala.

 

Reverse PA
Obrnuti Prince Albert je nešto bolniji kod samog pirsanja jer piercing izlazi na gornjoj strani glavića gdje je tkivo deblje i osjetljivije, ali je vrlo sličan klasičnom PA tako da vrijede iste upute za aftercare. Zarastanje je u prosjeku 2-3 tjedna dulje nego kod PA.
Moguć je lagani žućkasti iscjedak (limfa) iz piercing kanalića te formiranje krastica. Nemojte ih trgati jer time možete oštetiti tkivo. Prije čišćenja piercinga, namočite krastice u mlakoj vodi da omekšaju i zatim ih nježno uklonite.

 

Dydoe
Pozicioniranje je moguće uglavnom na obrezanim muškarcima, ili na onima koji imaju vrlo rastezljivu kožicu, u suprotnome dolazi do raznih komplikacija tijekom zarastanja. Anatomija je također vrlo bitna za ovaj piercing, jer muškarac mora imati vrlo izražen 'coronal ridge'. Jedan je od bolnijih muških genitalnih piercinga, a ako se ne pozicionira dobro, moguće je odbacivanje nakita. U početku su moguća jača krvarenja pa je preporučljivo raditi povoj kao kod PA piercinga.

Frenum
Jedan je od najjednostavnijih i najbezbolnijih muških genitalnih piercinga. Pozicija može biti s gornje ili sa donje strane, a može se napraviti i Frenum Ladder. Pirsa se tanka, rastezljiva koža tako da je bol minimalna; zarastanje je prilično brzo i nije problematično. Ovaj piercing najčešće nimalo ne krvari nakon pirsanja, ne otiče i ne predstavlja praktički nikakav problem oko održavanja. S obzirom da je koža koja je pirsa dosta tanka, moguća je migracija nakita (pomicanje iz prvotnog mjesta bušenja).

 

Foreskin
Piercing kožice koja prekriva glavić jedan je od najjednostavnijih i najmanje bolnih. Brzo zarasta, obično ne krvari nakon pirsanja, ne otiče i općenito ne stvara probleme tijekom zarastanja. 

 

Scrotum
Jedna od najučestalijih pozicija za muški genitalni piercing je na mošnjama. Piercing se može pozicionirati na svim dijelovima, i može se koristiti gotovo svaki model nakita, od ringova do barbella i bananabella. Zarastaju malo dulje zbog toga što nisu okruženi sluznicom kao npr. PA, a koža koja se pirsa je tvrđa. Iako se čini da piercing na ovom području nije u direktnom kontaktu sa tjelesnim izlučevinama drugih osoba tijekom spolnog odnosa, kako bi se spriječile moguće komplikacije tijekom zarastanja, preporučljivo je izbjegavati odnose min. 1-2 tjedna, a nakon toga koristiti zaštitu i nakon odnosa isprati područje piercinga čistom vodom ili fiziološkom otopinom. Scrotum piercing ima bezbroj varijacija kada se radi o pozicioniranju, a najpopularnije su Lorum i Hafada.

 

Pubic
Radi se o surface piercingu smještenom na samom korijenu penisa. Koža oko nakita može postati vrlo suha i iziritirana ako se to područje brije. Obično ne krvari i ne stvara veće probleme tijekom zarastanja, ali treba posebno paziti na udaranja i zapinjanja po nakitu jer to može dovesti do odbacivanja nakita. Kao i za sve druge genitalne piercinge, preporuča se sex sa zaštitom barem prvih nekoliko tjedana.

 

Guiche
Piercing pozicioniran na perineumu (međici); učestaliji je kod muškaraca nego kod žena. Zbog pozicije, potrebno je više pažnje obratiti na higijenu područja oko piercinga i to ne samo tijekom perioda zarastanja (6-9 mjeseci).
Sjedenje ponekad predstavlja problem jer može dovesti do iritacije piercinga i eventualnog odbacivanja nakita.

 

Muški genitalni pirsevi koje ne radimo: Ampallang, Apadravya, Deep Dydoe, Deep PA, Dolphin