Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Genitalni - ženski

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja, Septasol (1.)
 

Prvih nekoliko dana moguć je lagan iscjedak sukrvice iz piercing kanalića pa preporučamo nošenje dnevnih uložaka.
Kod tuširanja možete koristiti tekući sapun za intimnu njegu ali ne češće od jednom dnevno. Za brisanje nakon tuširanja (prvih tjedan-dva) poželjno je koristiti papirnate ručnike ili wc papir kako bi se smanjila mogućnost prijenosa bakterija. Kupanje u bazenima, jezerima i kupkama u kadi izbjegavajte barem 3-4 tjedna. Kupanje u moru nije štetno, već pomaže tijekom zarastanja (bilo kojeg) piercinga jer djeluje kao prirodna fiziološka otopina (naravno, pod pretpostavkom da je more čisto).
Preporuča se izbjegavati oralni seks barem 2 tjedna te korištenje kondoma kod odnosa 2-4 tjedna (ovisno o duljini perioda zarastanja pojedinog piercinga). Pripazite na zapinjanje po piercingu.

 

Vertical Clit Hood (VCH)Horizontal Clit Hood (HCH)

VCH je piercing koji može napraviti 99% žena dok je za HCH potrebno imati odgovarajuću anatomiju.
Pirsa se tanko tkivo koje prekriva klitoris, tako da ne postoji mogućnost gubitka osjeta. Piercing samog klitorisa može biti dosta riskantan i u Octopusu ga ne radimo.
Oba piercinga su 'problem free', upale i infekcije su iznimno rijetke, zarastanje je brzo i bezbolno te ne zahtijevaju previše brige oko održavanja.

 

Christina

Trenutno jedan od popularnijih ženskih pirseva; zahtijeva više pažnje i brige nego VCH ili HCH. Po poziciji i nakitu, Christina je 'hibrid' pupka i surface piercinga kada se radi o zarastanju i održavanju. Zbog duljine kanalića ima period zacjeljivanja od cca 6mj. Pozicija je sklona odbacivanju nakita (koža koja drži nakit se s vremenom stanji, tj. tijelo izgura nakit na površinu). Razina odbacivanja ovisi o anatomiji, navikama osobe koje ima piercing (spavanje, uske hlače itd.), pravilnom pozicioniranju i adekvatnom nakitu.

Poželjno je ne nositi jako uske hlače od tvrdih materijala i ne spavati na trbuhu tijekom perioda zarastanja jer se može dogoditi da se gornja strana nakita uvuče u kanalić (potone). Ako primjetite da se to dešava, obavezno trebate doći na pregled. Ako depilirate cijelo to područje, trebate biti vrlo oprezni kako ne bi došlo do potezanja nakita (vosak) ili ulaska kemikalija u piercing kanalić (kreme i pjene za brijanje). Tijekom perioda zarastanja bilo bi najbolje taj dio izostaviti od uobičajene depilacije i dlačice oko piercinga skratiti škaricama za nokte ili počupati pincetom.

Česta pojava su i tzv. keloidni ožiljci (mesnate izrasline nalik na potkožni prišt). Mogu se relativno brzo riješiti ako na vrijeme dođete na pregled i konzultacije; bitno je ne čekati da problem prođe sam od sebe jer u većini slučajeva neće.

Labia

Unutarnje usmine su vrlo slične VCH-u što se tiče zarastanja i održavanja. Piercing je na tankom tkivu i na sluznici tako da zarasta prilično brzo i bez problema. Na početku je moguće malo jače krvarenje zbog veće prokrvljenosti tog područja.

Vanjske usmine zarastaju nešto duže od unutarnjih jer je deblje tkivo koje se pirsa i nisu u doticaju sa sluznicom. Kao i kod Christina piercinga, treba biti oprezan kod depilacije kako ne bi došlo do povlačenja nakita ili ulaska kemikalija u kanalić. Piercing na vanjskoj usmini se obično jače osjeti kod svakodnevnih aktivnosti (hodanje, vožnja bicikla itd.) pa se preporuča ne nositi vrlo uske hlače tijekom perioda zarastanja.

 

Ženski genitalni pirsevi koje trenutno ne radimoTriangleFourchetteDeep Hood ili IsabellaNefertitiPrincess Albertina