Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Irena 'Ayreen'

Ljubav prema piercingu i modificiranju tijela razvila se krajem srednje škole. Kasnih 90ih svi smo masovno išli zlatarima na bušenje ušiju 'pištoljem', što mi iz današnje perspektive djeluje užasavajuće ali boljeg izbora nije bilo.

Moje formalno obrazovanje krenulo je suhoparnim ekonomskim smjerom (srednja ekonomska, visoka škola za ekonomiju poduzetništva), i makar sam tada smatrala da se time nikada neću baviti, ipak je to bila vrlo dobra podloga za upuštanje u samostalne poduzetničke vode.

Diskriminacija na temelju izgleda je u Hrvatskoj oduvijek postojala pa tako nisam mogla naći nikakav posao, čak je i za konobarenje u tzv. alternativnom kafiću trebalo izgledati 'normalno' (moj tadašnji 'nenormalni' izgled se svodio na crnu odjeću, undercut i 3 vidljiva piercinga). Istovremeno sam se raspitivala za posao u tattoo&piercing salonima po cijeloj zemlji, ali to je branša u koju se tada bilo prilično teško ubaciti. U iščekivanju posla, upisala sam FFZG.

Nakon prvog semestra dobivam dvije ponude za posao body piercera iz tada najjačih piercing salona. Odlučujem se za 'Zagreb' tattoo&piercing studio i počinjem raditi 2006. Nakon godinu dana prakse, počinjem pirsati i ostajem u tom salonu kao primarni body piercer sve do 2011. kada se odlučujem otvoriti svoj vlastiti piercing studio - Octopus.

Octopus je moja velika ljubav, moj posao, moj život, jednostavno – ja. Svakim danom se trudimo što više ga poboljšati a ljudima pružiti najkvalitetniju moguću uslugu.

Sjećam se kakav osjećaj je novi piercing budio u meni davnih dana, prije nego sam se počela baviti time. Svaki novi piercing koji sam stavila izazivao je sreću i oduševljenje, i drago mi je da taj osjećaj mogu prenijeti na druge, drage klijente koji mi godinama pružaju svoje povjerenje i podršku.

 

photo by Hrvoje Golubić