Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Microdermal

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja, Betadine (2.)

Microdermal je vrsta površinskog piercinga koji nema 'izlaz' (single point). Kod postavljanja i tijekom prvih par dana, moguća su lagana krvarenja koja se mogu ublažiti stavljanjem hladnih obloga ili malo leda. Ovisno o poziciji na koju se postavlja, moguća je i slaba oteklina, modrice i crvenilo.

Prvih tjedan dana preko piercinga možete nositi mali flaster kako bi se spriječilo curenje sukrvice ali i zbog fiksiranja nakita. Microdermal se postavlja kroz jednu rupicu u tkivu koja mora biti malo proširena kako bi baza nakita mogla ući pod kožu. Dok tkivo ne preraste kroz bazu nakita i time ju učvrsti, nakit se može rotirati unutar kanalića ili ispasti ako jako zapnete po njemu. Flaster ne smije biti prevelik jer neće dovoljno stisnuti nakit uz kožu. Zbog nakupljanja sukrvice, flaster uvijek skidajte tako da ga prethodno namočite vodom.

Microdermal obično zarasta bez većih problema jer nema dugačkog piercing kanalića kao kod surface piercinga. Za period zarastanja se u prosjeku uzima 3 mjeseca, ali piercing izgleda zaraslo i prije toga. Crvenilo i ostale nuspojave svježeg piercinga nestanu već nakon 2 tjedna. Bez obzira na to, promjenu nakita ne preporučamo dok ne prođe cijeli period zarastanja kako se pri skidanju nastavka ne bi ozlijedilo tkivo koje je počelo rasti preko baze nakita.

Kod ove vrste piercinga bitno je da se koža oko njega redovno i pažljivo čisti. Kako ne biste zapeli za nakit većinom ćete ga automatski zaobilaziti tijekom tuširanja ili brisanja ručnikom nakon tuširanja. S vremenom to može rezultirati nakupljanjem mrtvih stanica kože na području oko piercinga. One mogu završiti ispod vanjskog dijela nakita te taloženjem postepeno proširivati rupicu oko nakita. To je proces koji traje mjesecima ali rezultira potrebom za vađenjem nakita.

Kako bi se to izbjeglo, jednom do dva puta mjesečno širu površinu kože oko piercinga malo grublje očistite - možete koristiti klasičan piling za lice. 'Grublje očistiti' ne znači da se morate ribati do krvi, već samo da malo jače stisnete kako bi se površinski mrtvi sloj kože uklonio. Nakon čišćenja, na kožu nanesite hidratantnu kremu.
Bilo bi poželjno da ovo ne radite prvih mjesec dana dok microdermal malo ne zacijeli. Potrebu za pilingom možete testirati tako da tijekom tuširanja lagano zagrebete noktom po koži - ako vam ispod nokta ostaju komadići tkiva, vrijeme je za piling.

Microdermal se može inficirati kao i svaki drugi piercing. Ako primjetite da vam je područje oko piercinga izrazito crveno, otečeno, bolno na dodir, bilo kakav iscjedak ili izrasline - obavezno dođite do salona na pregled.

Nakit za microdermal radi se od visokokvalitetnog titana te ne bi trebao predstavljati problem pri prolasku kroz detektore metala niti kod raznih medicinskih pregleda (npr. MRI), ali vidjet će se na RTG snimci. Ovo nije klasični piercing koji se po potrebi može vaditi i vraćati, pa ukoliko dođe do situacije da ga morate ukloniti, javite nam se.