Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Nosnica

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja, Septasol (1.)

Obratite pažnju da dobro očistite nakit s unutarnje strane jer se na njemu nakuplja prljavština iz nosa.
Kod puhanja nosa nemojte stiskati piercing jer to može dovesti do rasta divljeg mesa (keloidni ožiljak) oko piercinga. Ako primjetite bilo kakve izrasline uz piercing, dođite na pregled. Keloidni ožiljak nekad izgleda poput malog potkožnog prištića.

Ako ste za početni nakit odabrali nose stud, tijekom perioda zarastanja pripazite da slučajno ne izvučete nakit kod brisanja lica ručnikom ili puhanja nosa. Piercing kanalić je vrlo uzak, a s unutarnje strane nosa je sluznica tako da se rupica krene zatvarati jako brzo (ovisno o starosti piercinga, može se zatvoriti i za manje od sat vremena). Ukoliko vam se to ipak dogodi, privremeno stavite u kanalić ravni nakit koji smo vam dali nakon pirsanja (ili bilo kakvu ravnu naušnicu, npr. onu za uho) da vam drži kanalić otvoren i u najkraćem roku dođite do salona da vam vratimo piercing nakit.

Klasični piercing nakit za nos (nose stud) ima oblik spirale što omogućuje vađenje i vraćanje nakita bez ozlijeđivanja kanalića. Ravni nakit koji na jednom kraju ima sitnu kuglicu (unutarnja strana), a na drugom cirkonić ili neki drugi nastavak, nije adekvatan jer provlačenjem te kuglice kroz piercing kanalić riskirate ozlijedu kanalića što može dovesti do niza problema s piercingom. Nakon duljeg nošenja takvog nakita, kanalić se stisne oko tankog ravnog dijela pa ga je nemoguće izvaditi bez rezanja nakita ili nasilnog čupanja.

Labret je praktičnija opcija inicijalnog nakita jer ga ne možete izvaditi slučajnim zapinjanjem. Također je pogodan za osobe koje vole često mijenjati nakit - nosnica zarasta cca 3 mjeseca i u tom periodu se nakit ne bi smio vaditi. Labret se sastoji od dva dijela pa se vanjski dio može promijeniti bez vađenja cijelog nakita. Jedino što treba imati na umu je da su nastavci za labrete uvijek malo veći od onih na nose stud-u.

Razni ringovi također mogu biti početni nakit ali, zbog toga što se rotiraju unutar kanalića, s njima piercing dulje i otežano zarasta. Ako inzistirate na stavljanju ringa, više pripazite na higijenu (npr. ostatak kozmetike s lica može završiti na vanjskoj strani ringa te rotacijom nakita završiti u piercing kanaliću i uzrokovati upalu) i nemojte se naviknuti na igranje s nakitom (nepotrebno povlačenje i/ili okretanje).