Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Obrazi

Čišćenje:

Piercing se pozicionira na tzv. 'sweet spot' na obrazu – najtanji i najmekši dio obraza. Ako imate 'rupice' na obrazima kada se smijete, to je idealna pozicija za piercing.

 

Može se raditi na dva načina:

1. Labret stud

Piercing prolazi kroz cijeli obraz i završava unutar usne šupljine. S obzirom da se na obrazima nalaze žlijezde slinovnice, ovaj način pirsanja obraza može biti dosta riskantan ukoliko se piercing pozicionira predaleko od sredine obraza.

Moguć je pojačan iscjedak limfe iz kanalića koja ponekad ima neugodan miris.

Inicijalni nakit mora biti dovoljno dugačak da omogući oticanje nakon pirsanja, što može predstavljati problem kod jela – često se dogodi da  zagrizete nakit. Iz tog razloga, inicijalni nakit je od bioplasta kako ne bi došlo do oštećenja zuba. Ukoliko jako zagrizete nakit, možete ga pregristi a ako se nakit izvadi kanalić se jako brzo zatvara.

Trenutno nema internally threaded bioplast labreta dovoljne duljine za piercing obraza, a na klasične externally threaded možemo stavljati uglavnom samo kuglice. Ako želite plosnate diskove, preporučamo raditi microdermale.

 

2. Microdermal

Više o samim microdermalima možete pročitati ovdje.

Kod ovog načina pirsanja obraza, nakit ne završava u usnoj šupljini pa ne postoji mogućnost oštećenja zuba ili zubnog mesa, niti zagriza nakita.
Moguće je blago oticanje mjesta piercinga, ali manje nego kod pirsanja labretom.
Obraz je vrlo pomična pozicija na kojoj se koža dosta rasteže pa je moguće da microdermal zaraste ukoso, pogotovo ako spavate na piercingu.