Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Opći postupak čišćenja

Upute za održavanje piercinga nisu univerzalno definirane tako da različiti piercing saloni mogu imati različite upute. Ukoliko ste se pirsali u Octopusu, molimo da se pridržavate naših uputa za njegu piercinga. Sastavljene su na temelju višegodišnjeg iskustva kako bi Vam olakšale proces zarastanja.

Piercing nakit predstavlja strano tijelo oko kojeg tkivo treba zarasti. Period zarastanja pojedinog piercinga može trajati dulje ili kraće od prosječnog, može biti problematičan ili proći savršeno u redu. To u najvećoj mjeri ovisi o vašem imunološkom sustavu, općenitoj brizi oko piercinga te nizu slučajnih nezgoda koje mogu rezultirati problemima s piercingom.

Ako primjetite da s vašim piercingom nešto nije u redu, molimo da u najkraćem roku dođete do salona na pregled. Ukoliko niste u mogućnosti doći barem nas kontaktirajte (telefon, mail, Facebook) kako bismo vam mogli dati potrebne informacije o daljnjoj njezi piercinga.

Izbor preparata za čišćenje piercinga ovisi o vrsti piercinga, poziciji na tijelu, količini krvarenja neposredno nakon pirsanja, vašem tipu kože itd. Nakon pirsanja u Octopusu, dobit ćete detaljne upute za njegu piercinga prilagođene vama i vašem novom piercingu. Ako samostalno odlučite ne pridržavati se danih uputa, Octopus piercing studio nije odgovoran za eventualnu štetu nastalu na vašem zdravlju ili piercing nakitu.

Sve navedene preparate možete kupiti u ljekarni. Nemojte istovremeno koristiti više preparata!

Piercing se treba čistiti kako bi se smanjila mogućnost upale ili infekcije uzrokovane bakterijama ali nemojte pretjerivati sa čišćenjem, tj. čistiti piercing više nego što je potrebno. Pretjeranim čišćenjem možete otežati i produljiti period zarastanja jer česta i/ili duga upotreba nekih od navedenih preparata može dovesti do iritacija i isušivanja kože.

PIERCING PERIOD ZARASTANJA ČIŠĆENJE
Ušna resica 2-3 mjeseca 1
Stretch (taper) 2-3 mjeseca 1
Skalpel resica 3-4 mjeseca 2
Ušna hrskavica 6-12 mjeseci 1
Bridge 6-9 mjeseci 1
Obrva 4-5 mjeseci 1
Nos 4-5 mjeseci 1
Septum 1-2 mjeseca 1
Usnica 1-2 mjeseca 1 + 3
Smiley & Tongue web 1-2 mjeseca 3
Jezik 1-2 mjeseca 3
Pupak 6-12 mjeseci 1
Bradavica 6-12 mjeseci 1
Surface 6-9 mjeseci 1
Microdermal 4-6 mjeseci 2
Vertical clit hood 1-2 mjeseca 1
Horizontal clit hood 3-4 mjeseca 1
Christina 6-9 mjeseci 1
Unutanja usmina 2-4 mjeseca 1
Vanjska usmina 4-6 mjeseci 1
Prince Albert 2-4 mjeseca 1
Reverse PA 3-5 mjeseci 1
Frenum 2 mjeseca 1
Dydoe 4-6 mjeseci 1
Scrotal 3-6 mjeseci 1
Guiche 6-9 mjeseci 1

Uvijek pažljivo i temeljito operite ruke prije nego krenete čistiti ili dirati piercing. Ruke su uvijek izložene raznim bakterijama i nečistoćama koje vrlo lako možete prenijeti na piercing i time uzrokovati upalu i/ili infekciju.
Čak i kada piercing zaraste, nemojte ga dirati neopranim rukama!

 

1. SEPTASOL OXYGEN liquid

Septasol je prirodni antiseptik za kožu i sluznicu; sadrži jednoatomski kisik (oxygen) koji uništava mikroorganizme na koži i sluznici, a pritom ne šteti stanicama. Za samo 60 do 300 sekundi uništit će mikroorganizme, dok istovremeno pomaže brzom oporavku napadnutih stanica i brzom zacijeljivanju rana. Stoga dezinficira i sanira ozljede svih vrsta.
Sastav: 99.8% Maris Aqua, 0.2% sodium oxychloride, oxygen. Nakon prvog otvaranja sredstvo vrijedi 6 mjeseci.

Nakon pirsanja dobit ćete malo pakiranje Septasola od 10ml koje je dovoljno za prvih desetak dana čišćenja piercinga. Ukoliko Vam nakon toga bude potrebno još Septasola, u ljekarnama možete naći pakiranje od 100ml po cijeni od oko 95kn.

Prvih 10 dana nakon pirsanja, ujutro i navečer, na piercing kapnite 1-2 kapi Septasola direktno iz bočice.

Ako piercing otiče ili pirsani dio tijela pulsira i vruć je na dodir, preko piercinga možete staviti čisti hladni oblog (npr. vatica namočena u hladnu vodu). Ukoliko za oblog koristite led, nemojte ga stavljati direktno na kožu, već ga zamotajte u gazu ili vaticu.
Uvijek dobro posušite piercing nakon tuširanja jer vlažnost kože (pogotovo u ljetnim mjesecima) može pogodovati razvoju bakterija.

Do kraja perioda zarastanja piercing čistite samo po potrebi (ako primjetite krastice i/ili pojačan iscjedak limfe). Bitno je da nakon 10 dana smanjite učestalost čišćenja piercinga kako bi se koži olakšalo prihvaćanje stranog tijela, tj. piercing nakita. Ako ćete piercing čistiti često i/ili dulji vremenski period, postoji mogućnost da će koža postati suha, ljuskava i crvena, sa pojačanim iscjetkom limfe iz kanalića.

Ako primjetite jaki iscjedak, krvarenje, jače oticanje, izrasline ili bilo što neobično, obavezno se u najkraćem mogućem roku javite u Octopus na pregled!2. BETADINE 10% otopina za vanjsku upotrebu

Betadine  je jodna otopina za dezinfekciju kože i manjih rana. Nakon nanošenja, pustite da se osuši 2-3 minute. Ne razrjeđivati, ne ispirati.
Preporučamo ga za piercinge koji nakon pirsanja krvare.

Prvih 5 dana kapnuti 2-3 kapi direktno na piercing. Koristiti ujutro i navečer.

Preko microdermala nosite mali flaster prva 2-3 dana (skidate ga za čišćenje) - flaster služi kao fiksator nakita, sprječava curenje sukrvice ili zapinjanje za nakit

Do kraja perioda zarastanja piercing čistite samo po potrebi (ako primjetite krastice i/ili pojačan iscjedak limfe). Bitno je da deset dana nakon pirsanja smanjite učestalost čišćenja piercinga kako bi se koži olakšalo prihvaćanje stranog tijela, tj. piercing nakita. Ako ćete piercing čistiti često i/ili dulji vremenski period, postoji mogućnost da će koža postati suha, ljuskava i crvena, sa pojačanim iscjetkom limfe iz kanalića. Ako vam smeta smeđa boja Betadina, sada umjesto njega možete koristiti Septasol.3.  HLADAN ČAJ OD KADULJE 

Kadulja ima prirodna antiseptička svojstva te se često koristi za liječenje bolesti usne šupljine i grla. Preporučamo ju za piercing jezika i usnice jer smiruje početno oticanje koje je kod tih piercinga normalno, te djeluje kao blagi dezinficijens.

Piercing koji se nalazi unutar usne šupljine obično zarasta bez većih problema jer je okružen sluznicom i nije izložen vanjskim utjecajima (prljavština, kozmetika itd.). Bitno je da se ne naviknete na igranje s nakitom jer to s vremenom može rezultirati oticanjem, rastom divljeg mesa (keloida), proširenjem kanalića i drugim problemima.

Prvih 5 dana ispirati usta hladnim čajem od kadulje 4-5 puta dnevno.

Čaj ne morate piti, dovoljno je držati ga nekoliko minuta u ustima. Ne stavljajte šećer u čaj! :)
Prvih desetak dana izbjegavajte alkohol, vruću hranu i napitke, jako začinjenu hranu, mentol (kaugume i tekućine za ispiranje usta) jer mogu dovesti do pojačanog oticanja.
Ako se pojavi krvarenje, na piercing stavite malo leda.
Kod piercinga jezika, jezik nemojte čistiti četkicom za zube jer ćete ga tako iziritirati.

Na ovu vrstu piercinga ne trebate stavljati Septasol niti ikakve druge preparate (osim kod piercinga usnice kada se Septasol koristi na vanjskom dijelu usne). Nakon pet dana, kadulju možete u potpunosti prestati koristiti.

 

Ne postoje dvije identične osobe pa time ne postoje ni dva identična piercinga jer se piercing prilagođuje individualnom organizmu i navikama nositelja. Na jednoj osobi dva piercinga mogu sasvim različito zarastati, čak i kada se radi o istoj vrsti piercinga (npr. dva piercinga ušne hrskavice).

U slučaju bilo kakvih problema s piercingom, molimo da nas kontaktirate.

Happy healing!