Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Opći uvjeti kupnje

Povrat i zamjenu kupljenog nakita moguće je izvršiti unutar 10 radnih dana od dana kupnje. Ako ste greškom naručili krivu boju ili dimenziju, javite nam se telefonski kako bismo se dogovorili oko zamjene.

Nošeni nakit ne mijenjamo!

Isto kao što gubite pravo na zamjenu donjeg rublja koje je nošeno, tako i piercing nakit ne možete vratiti nakon što ste ga nosili određeno vrijeme jer dolazi u kontakt sa tjelesnim izlučevinama, kozmetikom itd. Neki modeli nakita mogu se sterilizirati, neki ne mogu, ali bez obzira na to - u Octopusu ne prodajemo rabljeni nakit.
Ako niste sigurni koja veličina nakita vam treba, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći u odabiru.

Reklamaciju kupljenog nakita možete izvršiti u roku 30 dana od dana kupnje.

Ako je oštećenje na nakitu rezultat greške u proizvodnji, nakit ćemo vam zamijeniti za novi bez dodatnih troškova. Oštećeni nakit potrebno je vratiti u Octopus kako bismo ga mogli poslati proizvođaču i izvršiti reklamaciju s naše strane, te Vama dati novi.
U slučaju da je oštećenje nastalo neadekvatnim rukovanjem ili dugotrajnim nošenjem nakita, Octopus piercing studio nije dužan izvršiti zamjenu nakita niti povrat novčanih sredstava.

Piercing nakit specifičan je po tome što se gotovo nikad ne skida, za razliku od ogrlica, prstenja i sličnih vrsta nakita. Zbog konstantnog nošenja te doticaja sa tjelesnim izlučevinama (znoj, slina), kozmetikom, vodom i sl., neke vrste nakita podložne su habanju.
Na primjer, titanski nakit u boji - titan je originalno srebrne boje te se u procesu proizvodnje anodizira (boja). Konstantnim trljanjem tkiva ili odjeće po obojanom nakitu, s vremenom će se boja izlizati i na mjestu kontakta postati opet srebrna. Isto se događa i sa pozlaćenim nakitom (gold plated) te crnim (PVD coated) nakitom, ali proces može trajati dulje.
Drugi primjer trošenja nakita je tamnjenje ili ispadanje cirkonića. Cirkon na određenim vrstama nakita može potamniti od duljeg nošenja zbog izloženosti znoju, vodi, kozmetici itd. Na nekim vrstama nakita se to neće dogoditi zbog razlike u izradi, tj. montaži cirkona. Sav brendirani nakit (Industrial Strength, Anatometal, LeRoi itd.) ima neograničenu garanciju koja pokriva ispadanje cirkona. Kod jeftinijeg nakita ta garancija traje 30 dana od dana kupnje.


Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni kupljenim nakitom, kontaktirajte nas kako bismo našli adekvatno rješenje.

Ako ste odabrali nakit kojeg trenutno nemamo na stanju, možemo ga naručiti. Na žalost u toj situaciji ne možemo vam dati točnu procjenu vremena čekanja; to može biti od tjedan dana do 12 mjeseci.

U cilju pružanja što raznovrsnije ponude, nakit nabavljamo od više proizvođača. Kod nekih je vrijeme čekanja dulje jer proizvodnja kreće tek po zaprimljenoj narudžbi ili imaju MOQ (minimum order quantity) na određenu vrstu nakita te se ne može naručiti samo jedan komad.
Nakit uvijek nabavljamo kao veleprodajni kupac što znači da moramo ispoštovati minimalnu narudžbu određenu od strane proizvođača - kod nekih je to određeni iznos narudžbe (npr. 1000$) dok je kod drugih određeni broj komada nakita (npr. 50kom od svake veličine i/ili boje).
Iz tih razloga ponekad nismo u mogućnosti nakit naručiti odmah čim ste ga vi naručili kod nas, već se narudžba radi kada nam ponestane više modela nakita.

Kada napravimo narudžbu, postoji mogućnost da proizvođač nema na stanju model ili veličinu nakita koju ste naručili. Nek modeli nakita kompletno se izbace iz proizvodnje pa moramo tražiti novog dobavljača.
Kada nakit konačno stigne u Hrvatsku, prije stavljanja u prodaju moramo završiti proces uvoza i svu popratnu birokraciju.

Zbog svih navedenih razloga, molimo za razumijevanje u slučaju kada se dogodi da vam nakit ne stigne u procjenjenom vremenskom okviru.