Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Pirsanje maloljetnika

Trenutno u Hrvatskoj ne postoji zakonska regulativa što se tiče dobne granice za piercing tako da to određuje svaki salon zasebno.


U Octopus piercing studiju vrijede ova pravila:

Ispod 12 godina - nema pirsanja. Bez iznimaka.

Od navršenih 12 godina - samo ušne resice.

Od navršenih 14 godina - ušne resice, ušna hrskavica (osim industriala), obrva, nosnica, usnica, smiley.

Od navršenih 15 godina - sve osim microdermala, bradavica i genitalnih.

 

SA MALOLJETNIKOM OBAVEZNO MORA DOĆI JEDAN OD RODITELJA

I maloljetnik i roditelj trebaju imati osobne iskaznice ili putovnice. Ukoliko su adrese i/ili prezimena na dokumentima različiti, molimo da ponesete sa sobom i rodni list ili neke dokumente na kojima su svi podaci isti kako bi se moglo utvrditi srodstvo. Dokumenti trebaju sadržavati ime i prezime, datum rođenja i adresu.

Ukoliko roditelj nije u mogućnosti doći do salona, možete isprintati naš  formular  koji roditelj ispunjava i potpisuje. Formular mora biti potpisan i ovjeren kod javnog bilježnika.

Braća, sestre i ostala rodbina ne mogu dati dozvolu za pirsanje umjesto roditelja. Ako maloljetnik ima skrbnika koji mu nije biološki roditelj, uz osobne iskaznice ili putovnice, potrebno je donijeti i neki dokument kojim se dokazuje skrbništvo.

Ukoliko želite svom djetetu (mlađem od 12 godina) probušiti uši, molim vas pročitajte tekst koji se odnosi na upotrebu tzv. 'piercing gun'-a koji se koristi u zlatarnama.

 

Za roditelje tinejdžera: 

Ako vaše dijete želi piercing a vi mu to ne dozvoljavate, vjerojatno će se pirsati samo ili će u školi naći nekoga tko će mu to napraviti u potpuno nehigijenskim uvjetima. Na žalost, sve je više ljudi koji se amaterski bave piercingom i tetoviranjem jer smatraju da to nije težak posao i da dovoljno znaju o tome.

Uvijek možete navratiti u piercing studio, sa svojim djetetom ili bez njega, i raspitati se o samim uvjetima rada u salonu, opremi koja se koristi, nakitu, posljedicama piercinga itd. U slučaju da se vaše dijete pirsa u Octopusu, možete biti s njim i vidjeti cijeli postupak kako biste bili sigurni da je sve što se koristi prilikom piercinga sterilno.