Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Surface

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja, Septasol (1.)

Surface je vrsta piercinga na samoj površini kože, najčešće na ravnom dijelu tijela. Iz tog razloga je tijelu lakše odbaciti ga. Ponekad se migracija ili odbacivanje mogu dogoditi i nakon nekoliko godina nošenja piercinga.

Jedini nakit koji je adekvatan za surface piercing je surface bar sa kutevima od 90°, kao što je prikazano na slici.

Ovisno o dijelu tijela na kojem se radi, surface nakit može biti dulji ili kraći. Kada se radi o duljem nakitu (npr. za sternum ili nape), tijelu treba više vremena da bi se piercing kanalić u potpunosti epitelizirao (da se iznutra stvori novi sloj kože).
Predugi piercing kanal (iznad 25mm) može uzrokovati određene probleme zbog nakupljanja mrtvih stanica u sredini. Problem se može pokušati riješiti redovnom drenažom piercinga, ali s obzirom na moguće komplikacije - ukoliko želite da su diskovi (vanjska strana nakita) razmaknuti više od 2cm, dva midrodermala su bolja i održivija opcija.

Surface piercing više se koristio prije pojave microdermala; za neke pozicije na tijelu (npr. hips piercings) uopće ga ne bismo preporučili zbog otežanog zarastanja i velike vjerojatnosti za odbacivanjem. Pozicije na kojima se može dobro držati: nape, sternum, surface tragus, vertical bridge, lip surface.

Kod površinskih piercinga (surface i microdermal) nema stopostotnih garancija o njihovoj dugoročnoj održivosti. Njihov 'životni vijek' ovisi o poziciji na kojoj se nalaze, čvrstoći kože, nakitu, brizi, slučajnim nezgodama itd.