Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Titan

Titan je najkvalitetniji materijal za izradu nakita za body piercing.

Titanski piercing nakit je nešto lakši od čeličnog – ta razlika se primjeti samo kod masivnijeg nakita poput ringova debljine 5mm na više. Kod manjeg nakita tu razliku vjerojatno nećete moći osjetiti pri nošenju.

Električnom oksidacijom površine proizvodi se titan u boji – najčešće boje su žuta, plava, ljubičasta i zelena. Nakon duljeg nošenja nakita u boji (npr. na jeziku) boja se može izlizati, a nakit ostane izvorne 'srebrnkaste' boje. Boja koja se dobije anodizacijom titana ne izaziva diskoloraciju kože i odobrena je direktivom Europske unije o emisiji nikla za upotrebu kod piercinga.

Titanski piercing nakit radi se od titana gradacije 23 (Ti6AL4VELI) koja je u svijetu prihvaćena za upotrebu u medicini (pacemakeri). Atest našeg nakita od titana možete download-ati na linku.

U titanskom piercing nakitu nema nikla pa ga preporučamo osobama koje imaju ekstremno izražene alergije na metale (reakcije na metalne gumbe, patent zatvarače, kopče na remenima, pribor za jelo itd) kao i onima koji za svoje tijelo žele nakit najviše kvalitete.

Titanski nakit može se sterilizirati u autoklavu.