Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Tongue splitting

Tongue splitting je postupak kojim se jezik prepolovi po sredini kako bi se dobio "zmijski jezik". S vremenom, uz vježbanje, svaka polovica se može zasebno kontrolirati.

Jezik se može rezati do dijela gdje se spaja sa donjim dijelom usta. Pod uvjetom da se postupak pažljivo i stručno izvede, ne bi trebalo doći do većih komplikacija.

Najčešća metoda je scalpelling - jezik se skalpelom razreže na pola.

Dolazi do jakog krvarenja što se može donekle smanjiti kauterizacijom (spaljivanjem) većih krvnih žila ili šivanjem svake polovice jezika na strani gdje je učinjen rez. Splitting se može napraviti i bez šivanja, ali u tom slučaju unutarnji rubovi (dio koji je rezan) mogu nakon zarastanja izgledati manje zaobljeno.

Prepolovljeni jezik zarasta otprilike kao i obični piercing na jeziku. Prvi dio zarastanja traje dva tjedna i u tom periodu normalna su krvarenja, bolovi, otečenost jezika, otežan govor i gutanje, te komplikacije kod jela. Potpuno zacjeljivanje traje otprilike mjesec dana.

S vremenom može doći do djelomičnog zatvaranja (smanjivanja) reza. Kod plitkih rezova može se čak dogoditi da jezik potpuno zacijeli. Tijelo se regenerira vrlo brzo pa je ispočetka potrebno održavati rez otvorenim, tj. strane jezika razdvojenima, kako ne bi došlo do spajanja ukoliko stranice jezika nisu bile zašivene nakon rezanja.

Čak i kada jezik potpuno zaraste, moguće je vraćanje u početno stanje na način da se odstrani površinski sloj s unutarnje strane i polovice se zašiju zajedno. U ovom slučaju zarastanje je dulje nego kod samog splitting-a, procedura je bolnija i sklonije je komplikacijama (problemi mobilnosti jezika, smetnje u govoru, oštećenja živaca).

split tongue tricks - video

Tongue splitting by Chai @CALM, Sweden