Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Uho - hrskavica

Čišćenje piercinga prema Općem postupku čišćenja, Septasol (1.)

Za teško dostupna područja na uhu (npr. rook) koristite kozmetičke štapiće sa šiljatim vrhom (izgledaju kao štapići za uši samo što im je jedan kraj šiljat a drugi plosnat; možete ih kupiti u DM-u, Bipi i sličnim trgovinama). Pripazite da vam tijekom perioda zarastanja u doticaj s piercingom ne dolazi kozmetika koju stavljate na lice i/ili kosu (kreme, puder, piling, pjena za brijanje, lak za kosu itd.). 

Ušna hrskavica je vezivno tkivo koje nema većih krvnih žila pa je cirkulacija krvi u tom dijelu tijela smanjena. Zbog toga piercinzi na hrskavici zarastaju dugo i česti su problemi sa rastom keloidnih ožiljaka oko njih. Preporuča se ne spavati na piercingu (što dulje tim bolje) kako se slabi protok krvi kroz hrskavicu ne bi potpuno prekinuo jer to otežava zarastanje piercinga.

Čak i kada piercing ne boli na dodir probajte što manje ležati na njemu jer, osim navedenih problema, može doći i do migracije nakita (pomicanje nakita s prvobitne pozicije, tj. zarastanje 'ukoso'). Jednom kad nakit migrira, to se ne može ispraviti.

Daith
U zadnjih nekoliko godina ovaj piercing radi sve više ljudi, ne samo zbog estetike već i zbog smanjenja bolova kod migrene. Konkretna proučavanja povezanosti piercinga ovog dijela uha i migrene još nisu napravljena, tako da ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će migrene nestati odmah nakon pirsanja. Za sada imamo samo povratne informacije od nekoliko klijenata koji tvrde da su se migrene znatno smanjile ili nestale.

Industrial je piercing kod kojeg jedan ravan nakit prolazi kroz dvije rupice. Zbog toga je zarastanje otežano, pa se za period zarastanja uzima cca godina dana. Prvih nekoliko tjedana nakon pirsanja, moguća su krvarenja iz piercinga jer nakit stvara napetost kože na dvije strane. Ukoliko do toga dođe, nemojte vaditi nakit već u najkraćem roku dođite na pregled u salon.

TragusAntitragusConch
Ako nosite male slušalice koje idu u uho, prva dva tjedna nakon pirsanja ih izbjegavajte jer će vjerojatno pritiskati nakit što će boljeti i otežavati zarastanje. Nakon dva tjedna, prije nošenja ih obavezno dezinficirajte (prebrišite Septasolom sprejem) i pazite da njima ne zapinjete po piercingu.

 

Triple forward helix
Radi se o tri odvojena piercinga na vrlo maloj površini hrskavice pa ih ne preporučamo raditi sve odjednom kako bi se smanjila mogućnost nastanka problema sa zarastanjem. Prvi i treći se mogu napraviti odjednom, a srednji nakon cca 3 tjedna.
Hrskavica je na ovom dijelu vrlo tanka te često dolazi do migracije nakita (najčešći uzrok je spavanje na piercingu). Ako ste odabrali nakit sa cirkonima, migracijom nakita doći će do toga da cirkoni nisu pozicionirani u istom smjeru.
Anatomija uha je kod svake osobe drugačija tako da finalni izgled TFH-a jednim dijelom ovisi i o tome - razmak između nakita može biti veći ili manji, linija pozicioniranja može biti više ili manje zakrivljena.