Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Uho - resica

Čišćenje prema Općem postupku čišćenja, Septasol (1.)

Piercing ušne resice zarasta brzo i bez većih problema ukoliko se pravilno održava (podrazumijeva se pirsanje u piercing salonu, a ne kod zlatara).

Bez obzira što je to 'samo piercing uha', i za ovaj piercing vrijede sva pravila održavanja i brige kao i za svaki drugi.

Probajte ne spavati na novom piercingu bez obzira što vas ne boli na dodir, barem dok ne prođe period zarastanja (za ušnu resicu to je minimalno 2 mjeseca). Spavanje na novom piercingu može dovesti do oticanja ili krvarenja.

Nemojte se igrati s nakitom!

 

Ako ste ikad bušili uši kod zlatara, zaboravite sve što su vam rekli o održavanju jer obično preporučuju da se piercing čisti alkoholom, da se nakit vrti i da se naušnica (tzv. 'medicinka' koja je napravljena od neimplatacijskog materijala i predstavlja noćnu moru svakog profesionalnog pirsera) promijeni nakon dva tjedna.

Alkohol je dezinficijens koji se može koristiti za dezinfekciju neoštećene kože – stavljanje alkohola na ranu (jer novi piercing je rana) dovest će do iritacije tkiva koje okružuje piercing, koža će postati suha, osjetljiva i bolna na dodir, a samo stavljanje alkohola će vjerojatno i peći.

Okretanjem nakita otežavate zarastanje piercinga jer se kanalić neće moći lako epitelizirati. Također riskirate infekcije ili rast keloidnog ožiljka.

Mijenjanjem nakita prije nego prođe cijeli period zarastanja možete ozlijediti kanalić koji iznutra još nije do kraja zarastao, i također može doći do oticanja i krvarenja te cijeli proces zarastanja kreće ispočetka.

Bušenje ušiju 'piercing gun'-om (aparatićem koji kod nas koriste zlatari) još uvijek nije zabranjeno, makar se u zemljama poput Amerike udruge profesionalnih pirsera zalažu da se 'piercing gun' ilegalizira.

Više o razlici između pirsanja iglom i 'piercing gun'-om možete pročitati ovdje.

Dugotrajno nošenje velikog i teškog nakita može rezultirati rastezanjem rupice. Ukoliko je resica bila bušena nisko, jako zapinjanje po nakitu ili nošenje teškog nakita može dovesti do rascjepljenja resice.