Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Vrste nakita

BARBELL 

Ravna šipkica s kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati (osim kod nekih ukrašenih modela). Radi se u različitim debljinama, a najčešće su 1.6mm (jezik, bradavica, industrial, ušna resica, septum, bridge, conch...) i 1.2mm (tragus, helix, ušna resica, conch, bridge, septum, smiley, tongue web...).
  

BANANABELL 

Svinuta šipkica s kuglicama na krajevima. Kod nekih bananabella mogu se skinuti obje kuglice, a kod nekih samo jedna (npr. nakit za pupak sa cirkonom – donja kuglica je fiksna).
Radi se u različitim debljinama, a najčešće su 1.6mm (pupak, VCH...) i 1.2mm (obrva, rook, VCH...).

 

LABRET

Ravna šipkica s fiksnom pločicom na jednom kraju i kuglicom na drugom. Kuglica se može skidati. Radi se u različitim debljinama, a najčešće su 1.6mm (ušna resica, conch, scapha, usnica, labias...) i 1.2mm (ušna resica, tragus, helix, scapha, conch, antitragus, usnica, labias...).

BALL CLOSURE RING

Ring sa jednom kuglicom. Postoje dvije vrste: klasični BCR na kojem se kuglica može izvaditi (clip-in sistem) i tzv. clicker (hinged) BCR na kojem je kuglica fiksirana što uvelike olakšava montažu ali se kod tog modela obična kuglica ne može zamijeniti cirkonićem.
Rade se u različitim debljinama, a koriste se za ušnu resicu, helix, tragus, conch, rook, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

  

SMOOTH SEGMENT RING 

Ring bez kuglica. Postoje dvije vrste: klasični smooth segment ring i clicker (hinged). Kod klasičnog SSR-a vadi se dio ringa, te se kod montaže ring mora lagano raširiti kako bi izvađeni dio sjeo na mjesto. Zbog kompliciranosti montaže ovaj model je gotovo skroz izašao iz upotrebe.
Rade se u različitim debljinama, a koriste se za ušnu resicu, helix, tragus, conch, rook, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

  

CIRCULAR BARBELL 

Polukružno savinuta šipkica s kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati i na navoj su pa možete lako sami mijenjati nakit. Radi se u različitim debljinama, a koristi se za ušnu resicu, , obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

BODY SPIRAL 

Spiralno svinuta šipkica s kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati i na navoj su. Radi se u različitim debljinama, a koristi se za ušnu resicu, helix, tragus, conch, rook, usnicu ili pupak. Moguće ju je nositi i na nekim drugim pozicijama ukoliko se procijeni da neće dolaziti do prečestog zapinjanja i da neće na bilo koji drugi način iritirati sam piercing.

NOSE STUD 

Spiralica za piercing na nosu. Nakit je anatomski prilagođen nosnici ali s unutrašnje strane nema ničeg što bi ga učvrstilo pa lagano zapinjanje po nakitu može dovesti do toga da se on skroz izvuče. Iz tog razloga ga više ne koristimo kao početni nakit.
Ravni nakit koji na jednoj strani ima cirkonić (ili neki drugi nastavak), a na drugoj (unutrašnjoj) malu kuglicu, nije dobar za dugo nošenje u nosu jer će vam se kanalić stisnuti prema tankom ravnom dijelu nakita pa kuglica koja je s unutrašnje strane neće moći izaći van. U tom slučaju nakit je potrebno odrezati ili na silu iščupati što dovodi do oštećenja kanalića.

SURFACE BAR

Svinuta šipkica četvrtastog 'C' oblika za surface piercing. Ovaj oblik nakita je jedini adekvatan za surface piercinge. Za nape i sternum koristi se debljina 1.6mm a za surface tragus, vertical bridge, anti-eyebrow i sl. debljina 1.2mm. Ovo može varirati među pojedinim salonima.

MICRODERMAL 

Pločica s rupicama i navojem na koji se mogu montirati različiti nastavci. Naziva se i dermal anchor ili surface anchor. Standardno u njih idu nastavci 1.6mm internally threaded. Više o microdermalima možete naći na linku.

  

FLESH TUBE 

Tunelić s dvije gumice, za proširene rupice na ušnim resicama. Ovaj nakit se najčešće koristi kod širenja resica jer je potpuno gladak, bez navoja i utora koji bi mogli ozlijediti kanalić prilikom širenja. Dovoljno je dugačak da omogući eventualno oticanje resica.

FLESH TUNNEL 

Tunelić sa širim rubom kod kojeg se jedna strana skida (ima navoj). Za proširene ušne resice.

EAR PLUG 

'Puni' nakit za proširene ušne resice; može biti skroz ravan i imati gumice ili može imati širi rub na jednoj ili obje strane. Za proširene ušne resice.

SHIELD 

Nastavak koji se može staviti na piercing nakit tako da ga djelomično ili u potpunosti okružuje. Model na slici je za bradavicu, a postoje i modeli za pupak, za samu kuglicu te za sitnije bananabelle (npr. obrva ili VCH).

RETAINER 

Nakit napravljen za skrivanje piercinga ili za održavanje piercing kanalića otvorenim kod npr. RTG i MRI.

  

 

VRSTE NAVOJA

EXTERNALLY THREADED 

Navoj se nalazi na šipkici (vanjski navoj) a nastavci su 'šuplji'. Kod montaže nakita važno je paziti da se navojem ne ozlijedi kanalić.
Kod nakita ovog tipa češće je ispadanje cirkonića sa kuglica jer duljina navoja na šipkicama može malo varirati pa kada se kuglica sa cirkonićem montira na šipkicu sa duljim navojm, cirkon se izbije iz ležišta. Po pitanju materijala izrade, nakit je jednako kvalitetan kao i internally threaded modeli - radi se od implatacijskog čelika i titana. No za one koji žele dugoročno trajan nakit, preporučamo internally threaded modele. Imajte na umu da zbog stalnog nošenja te doticaja sa vodom, tjelesnim izlučevinama, kozmetikom, prljavštinom itd. niti jedan piercing nakit nije neuništiv.

INTERNALLY THREADED 

Navoj se nalazi na nastavku a šipkica je 'šuplja' (unutarnji navoj). Ovaj tip navoja omogućava izradu vrlo sitnih i plosnatih nastavaka, cirkonići se mogu raditi u prong set ležištima (vidi sliku) čime se postiže maksimalna dugotrajnost nakita. Obzirom da je šipkica glatka, bez hrapavog navoja, znatno se smanjuje mogućnost oštećenja piercing kanalića tijekom montaže nakita.

PUSH FIT / THREADLESS

Modeli nakita bez navoja (threadless) u ponudi su u zadnjih nekoliko godina. Ovaj sistem spajanja nakita idealan je prvenstveno za nakit izrađen od zlata, jer je znatno mekše od čelika ili titana, te se čestim stavljanjem i skidanjem na njemu uništava navoj.
Push fit sistem koristi se uglavnom na nakitu od bioplasta, pogotovo na modelima na kojima su sa obje strane cirkonići koji trebaju biti okrenuti u istom smjeru (vidi sliku - nakit za bradavicu).