Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

save the pigments!

TATTOO INDUSTRIJA TREBA VAŠU POMOĆ
 
Molimo sve ljubitelje tetovaža da odvoje 5minuta, pročitaju i potpišu peticiju. HVALA heart
 
Od 4. siječnja 2022. na snagu bi trebala stupiti Tattoo-REACH uredba Komisije EU kojoj je cilj standardizacija boja za tetoviranje. Ukoliko se ta odredba usvoji, europska tattoo industrija će izgubiti velik dio pigmenata, što znači da nas stavljaju u nezavidan položaj u odnosu na zemlje izvan EU koje nemaju ograničenja po pitanju boja, a oni koji vole šarene tetovaže morat će se ići tetovirati van granica EU.
Razlog za donošenje ove regulative je taj što 'supstance koje su zabranjene za korištenje na koži, moraju biti zabranjene za korištenje pod kožom'. Banalan primjer - kod plave boje za kosu nije poželjno da klijentu ostane plavo tjeme mjesec dana, ali kod boje za tetoviranje je itekako poželjno da pigment ostane što dulje, a ne da nakon 3mj imate pola tetovaže.
 
Na linku možete naći više detaljnijih informacija o samoj regulativi, te link za peticiju za koju Vas molimo da potpišete u znak podrške svim tattoo salonima u Europskoj Uniji heart
 
Ovom regulativom neće se postići regulacija dijela tržišta kojem to najviše treba, a to je rad na crno. Legalni saloni bit će ograničeni u radu, a ljudi koji tetoviraju doma u kuhinji sa neprovjerenim bojama s eBay-a, Amazona i sl., nastavit će sa svojim radom koji ne podliježe nikakvim pravilima ni inspekcijama.
 
U doba kada nam se ograničavaju različite slobode na različite načine, ne dozvolite da nam uzmu i ovo.
 
SAVE THE PIGMENTS
 
heart