Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Boje za tetoviranje

Boje za tetoviranje koje koristimo proizvode se u skladu sa visokim sigurnosnim i higijenskim standardima industrije, a podložne su raznim testiranjima prije nego budu puštene u prodaju.
Na tržištu postoji cijeli raspon boja koje se koriste za izradu različitih stilova pri tetoviranju - boje mogu biti rjeđe ili gušće, svjetlije ili tamnije, specifično napravljene za određenu vrstu tetovaža (npr. blackwork) itd. U raznolikoj ponudi nađu se i boje slabije kvalitete, koje sadrže štetne metale ili su razrijeđene.
Tetoviranje je struka koja u većini zemalja još uvijek nije zakonski regulirana pa je velik dio odgovornosti za vlastito zdravlje na samom klijentu. Ako se osoba odluči tetovirati u ilegalnom salonu ili u 'privatnom aranžmanu' u nečijoj kući, iz razloga što je jeftinije, sama snosi moguće zdravstvene posljedice svoje odluke.

U Octopusu koristimo samo 100%  veganske boje za tetoviranje koje nisu testirane na životinjama.

Crna boja za tetoviranje napravljena je na bazi ugljika te do sada nema zabilježenih alergijskih reakcija na samu boju.

Od ostalih boja, ljudi ponekad odreagiraju na crvenu ili zelenu. Ukoliko ste skloni alergijama (pogotovo na prehrambene proizvode) a želite tetovažu u boji, može se napraviti dot test. Na dijelu tijela koji želite tetovirati napravi se nekoliko malih točkica bojom koju ćemo koristiti na samoj tetovaži. Dot test bi trebalo napraviti minimalno tjedan dana prije tetoviranja kako bi koža imala vremena odreagirati. Ukoliko se ne pojavi nikakva reakcija (crvenilo, svrbež, oticanje), možete se tetovirati sa željenim bojama. Cijena dot testa je 300,00kn (tetovaža se plaća odvojeno).

Ako su boje na tetovaži vrlo slične prirodnoj boji vaše kože, postoji velika vjerojatnost da će s vremenom potpuno nestati - ovo vrijedi za više nijansi žute, narančaste, smeđe, roze, bijele itd. Također imajte na umu da boja za tetoviranje ne prekriva prirodni pigment Vaše kože te ista boja može različito izgledati na dvije osobe, a bijela boja poprima žutu ili smeđu nijansu kada pocrnite od sunca.

FUSION je američki brand kojeg koriste mnogi svjetski poznati tattoo artisti. Boje su razvijene od strane profesionalnih tetovirača te imaju višu koncentraciju pigmenta u odnosu na druge brendove na tržištu. Boje se redovno šalju na mnogobrojna testiranja prije plasiranja na tržište a certifikate i safety sheets možete naći na njihovom službenom web site-u www.fusiontattooink.com

Od ostalih proizvođača koristimo još Dynamic Color i Dermaglo.