Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Cijene tetoviranja

Oformljavanje konkretnog cjenika za tetoviranje prilično je teško jer postoji nekoliko varijabilnih (promjenjivih) faktora koji utječu na cijenu te ona ovisi o:

1. DIZAJN / MOTIV - realizam, traditional, geometric, watercolor, lettering...black'n'grey ili full color...

2. VELIČINA

3. POZICIJA - rad na rukama i nogama obično je nešto jeftiniji od rada na trupu zbog jednostavnijeg pozicioniranja, manje rastezljivosti kože, statičnosti (npr. tetoviranje prsa ili trbuha otežano je konstantnim pomicanjem tog dijela tijela zbog disanja).

4. VRIJEME IZRADE - ponekad i izrada najjednostavnijeg motiva može dugo trajati; npr. dizajn obične kružnice na podlaktici kompliciran je za izvesti zbog prirodne zakrivljenosti tog dijela tijela što otežava pozicioniranje, te sporije izrade samog motiva kod kojeg bi bilo vrlo vidljivo svako najmanje odstupanje od zacrtane linije.

5. KVALITETA - za tetoviranje ne postoje škole i fakulteti kao za neka druga zanimanja, već je to zanat koji se izučava od starijih majstora. Zbog toga je nemoguće postaviti zakonsku regulativu tržišta pa tako bilo tko može registrirati legalan tattoo studio, bez obzira na to da li o tom poslu zna išta ili ništa. Oprema (upitne kvalitete) je dostupna čak i na eBay-u.
Dobar tetovirač sa godinama iskustva i stečenog znanja radit će za određenu cijenu za koju smatra da je sukladna njegovoj razini kvalitete. Isto tako, tetovirač koji ne radi baš najbolje ali želi privući klijente i zaraditi od tog posla, radit će za manju cijenu. Sloboda tržišta. Izbor je na vama.

6. POSLOVNI PROSTOR - neki tetovirači rade u 'privatnom aranžmanu' (čitaj 'na crno' u vlastitom stanu ili tome slično) pa samim time mogu pružiti nižu cijenu usluge jer nemaju drugih troškova osim opreme. Također nisu podložni posjetama raznih inspekcija (sanitarna, inspekcija rada, financijska itd.) te ne plaćaju porez i ostala davanja državi. Mi (idioti) koji sve to uredno podmirujemo, moramo naplatiti i višu cijenu usluge.

Svaki salon određuje cijene prema kojima im se isplati raditi, te one variraju.

U Octopusu je početna cijena za black'n'gray dizajne 500kn za ruke i noge, 600kn za trup i šake, a za dizajne u boji 600kn za ruke i noge, 700kn za trup i šake.

Točnu procjenu tetovaže i rezervaciju termina za tetoviranje možete dobiti tek kada znamo sve faktore koji utječu na cijenu.