Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Folija vs. suprasorb

Nakon tetoviranja kožu je potrebno zaštititi folijom kako ne bi došla u doticaj sa nečistoćom iz okoliša. Folija služi i za sprečavanje curenja limfe i sukrvice iz nove tetovaže. Ukoliko se odjeća ili posteljina zalijepe za limfu ili sukrvicu može doći do stvaranja kraste koja pri otpadanju izvuče dio boje iz tetovaže.
Pod folijom koža ne može disati što može rezultirati upalom ili pojavom prištića.

Tetovaža i folija imale su love&hate odnos sve do pojave Suprasorb-a :)

Suprasorb je poliuretanska prozirna folija koja je prozračna i fleksibilna, a izmjenom plinova i topline stvara vlažno okruženje koje pospješuje zacjeljivanje rane, tj. tetovaže. Suprasorb štiti tetovažu od prodora uzročnika infekcija izvana i ne smeta pri tuširanju jer višak vlage isparava kroz foliju.

U praksi to znači da vam nakon tetoviranja preko tetovaže stavimo Suprasorb koji nosite (bez skidanja) 6 dana. Tijekom tih 6 dana tetovažu nije potrebno prati i mazati kao kod nošenja klasične folije za domaćinstvo. Nakon šestog dana Suprasorb skinete pod nježnim mlazom mlake vode te tetovažu po potrebi nastavite mazati hidratantnom kremom.

Ovo je idealno rješenje za sve manje i veće linijske tetovaže jer gotovo potpuno ukida brigu oko zarastanja.
Za veće tetovaže (10cm i veće) koje prvih nekoliko dana ispuštaju limfu i sukrvicu pomiješane sa bojom za tetoviranje, Suprasorb nije najbolja solucija jer će se te tekućine zadržati ispod folije sve dok ju ne skinete šesti dan nakon tetoviranja. U ovom slučaju bolje je koristiti običnu foliju za domaćinstvo kako biste mogli dobro oprati tetovažu pod tušem.
Kada se površinski sloj kože zatvori te iz tetovaže više nema nikakvog iscjetka, ukoliko želite možete doći do salona na stavljanje Suprasorb folije kako bi vam održavanje bilo lakše.

Bez obzira na to koju foliju nosite, trebate pripaziti na znoj i izlaganje suncu, te ne uranjati tetovažu pod vodu. Ukoliko primjetite jače crvenilo oko tetovaže (nakon prva 3 dana), pojavu prištića ili bilo što za što smatrate da nije u redu, obavezno navratite do salona na pregled.

    vs.

Suprasorb ne preporučamo koristiti u ljetnim mjesecima jer zbog pojačanog znojenja i vrućine može doći do upale tetovaže, pojačanog crvenila i osjećaja peckanja, jakog svrbeža i sl.