Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Lasersko uklanjanje tetovaža

Koristimo laser britanskog proizvođača Lynton, model Luminette Q. Ako Vas zanimaju točne specifikacije lasera, možete downloadati brošuru na linku.
Lynton je jedan od vodećih svjetskih proizvođača lasera, nositelj ISO13485:2016 certifikata koji osigurava da njihovi proizvodi zadovoljavaju specifikacije, sigurnost i pouzdanost medicinske opreme ovog tipa. Generacija Q-switch lasera namjenjena je bržem i učinkovitijem uklanjanju tetovaža, uz minimalno oštećenje tkiva.

Laser djeluje tako da razgrađuje pigment boje za tetoviranje na toliko male čestice da ih tijelo može  apsorbirati kroz limfni sustav i izbaciti putem tjelesnih tekućina. Svakim tretmanom izvlači se novi (dublji) sloj boje te se nerijetko događa da nakon prvog tretmana boja tetovaže izgleda izraženija nego što je bila prije početka procesa uklanjanja. Do toga potencijalno dolazi samo nakon prvog tretmana te je već od sljedećeg tretmana tetovaža vidljivo blijeđa. 

Prije prvog tretmana potrebno je napraviti termin za konzultacije kako bismo vidjeli tetovažu (veličina, boje, starost, da li je već izblijedila itd.), dali Vam neke osnovne informacije o tome što možete očekivati nakon svakog tretmana, procjenili koliko tretmana bi bilo potrebno i utvrdili cijenu.

Prije i nakon laserskog tretmana, ne smijete se dugo izlagati suncu. Ukoliko je koža previše potamnila od sunčanja, laser će imati manju učinkovitost (najbolji rezultati dobiju se kada je kontrast između boje kože i boje tetovaže izraženiji). Ako Vam koža izgori na suncu, nećemo Vas moći primiti jer bi laser u tom slučaju napravio dodatne opekline.
Nakon tretmana, ne smijete se izlagati suncu i/ili solariju barem 3 tjedna kako bi se koža stigla oporaviti. U suprotnom je moguća pojava opeklina.

Oporavak kože nakon pojedinog tretmana uklanjanja tetovaže varira ovisno o tipu kože, pridržavanju aftercare uputa, Vašem imunitetu, samoj tetovaži itd. Kod nekih klijenata pojavit će se krastice, dok drugi neće primjetiti nikakvu promjenu. Molimo da se obavezno strogo pridržavate naših uputa za njegu kože nakon laserskog tretmana, kako ne bi došlo do komplikacija.

Tetovaže starije od 10 godina obično se mogu ukloniti u manjem broju tretmana nego novije. Razlog tome je što svaka tetovaža s godinama izblijedi, ovisno o tome kakav je dizajn, da li je rađena profesionalno ili amaterski, kakva boja je korištena te kako ste ju održavali. Neke boje za tetoviranje koje su se koristile prije 10 i više godina, danas su izbačene iz upotrebe zbog količine štetnih tvari koje su sadržavale, pa kod uklanjanja većih tetovaža preporučamo dulji proces u kojem se ne tretira cijela površina tetovaže na svakom tretmanu, već dio po dio.

Od samog tetoviranja do prvog mogućeg laserskog tretmana mora proći minimalno 6 mjeseci. Razmak između pojedinih laserskih tretmana mora biti minimalno 2 mjeseca.

U slučaju da želite samo izblijediti staru tetovažu kako bi se preko toga mogao staviti novi tattoo dizajn, mora proći od 3 do 6 mjeseci od zadnjeg laserskog tretmana do tetoviranja.

Kod uklanjanja malih linijskih tetovaža cijeli proces traje kraće, te razmaci među pojedinim tretmanima mogu biti nešto manji jer koži ne treba toliko vremena da se oporavi kao nakon tretiranja velikih tamnih tetovaža.

Cijena uklanjanja tetovaže po tretmanu iznosi 300kn za prvi kvadratni inč (2.5x2.5cm) + 100kn za svaki dodatni kvadratni inč. Npr. cijena za uklanjanje tetovaže veličine 5x5cm bila bi 650kn po jednom tretmanu. Za potpuno uklanjanje može biti potrebno od minimalno 3 tretmana pa na više, ovisno o tome koliko je tetovaža tamna.