Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Minimum izvedivosti

Koža nije papir te kod tetoviranja postoji minimum izvedivosti. To znači da se ne može svaki dizajn istetovirati u veličini u kojoj se može napraviti na papiru.

Koža je živi organ i s vremenom se mijenja i stari. Zajedno s njom mijenja se i tetovaža. Linije se malo prošire, boje ne budu više tako intenzivne kao na početku i kompletan dizajn izgubi ponešto na oštrini. Ako se u startu dizajn istetovira premali, za desetak godina vjerojatno se više neće moći razaznati što je to ustvari trebalo biti.

Dvije linije trebaju biti udaljene minimalno 2-3mm kako bi tetovaža dugoročno dobro izgledala.

Kada klijent dođe sa primjerom tetovaže kakvu želi, najčešće to bude slika nečije tetovaže, skinuta s Interneta. Ono što uz tu sliku vjerojatno nećete uspijeti naći je slika zarasle tetovaže, stare barem 5 godina ili više. Ako se i stavljaju 'prije' i 'poslije' slike, one se odnose na tetovažu koja je upravo napravljena (na dan tetoviranja) te na zaraslu tetovažu (cca 1-2 mjeseca nakon tetoviranja).
Naravno, od salona za tetoviranje ne može se očekivati da će stalk-ati klijenta 10 godina kako bi mu uslikali staru tetovažu, niti se od klijenta može očekivati da se nakon toliko vremena vrati samo da bi mu se pofotkala tetovaža.

Svaki profesionalni tattoo artist upozorit će vas ako je dizajn koji želite tetovirati presitan. To se ne radi s ciljem da vam se izvuče što više novaca, već da vam tetovaža dugoročno bude lijepa i kvalitetna jer ona ipak predstavlja rad tog tetovirača.

Gotovo svaki dizajn je moguće istetovirati u veličini manjoj od preporučene, i definitivno ćete uvijek naći nekoga tko će vam to i napraviti. Imajte na umu da jednom kada tetovaža postane teško raspoznatljiva mrlja - to se najčešće više ne može popraviti.

Više o blijeđenju tetovaže te pozicijama na tijelu koje ne primaju boju, možete naći na linku.

Primjeri tetovaža skinuti su s linka.