Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Tetoviranje - ljeto/zima

Većina ljudi uglavnom ima predodžbu da je tetoviranje u ljetnim mjesecima, po opasnostima koje sa sobom nosi, u rangu sa ruskim ruletom ili iskakanjem iz aviona s rabljenim padobranom kupljenim na Hreliću.

Tetovirati se možete u bilo koje doba godine ako se o tetovaži adekvatno brinete.

Naravno, ovisno o tome što ste tetovirali i na kojem dijelu tijela, ljetne vrućine ili zimske hladnoće mogu donekle otežati brigu oko tetovaže i usporiti vaš svakodnevni tempo. Kako vam tetovaža ne bi pokvarila dugoročne planove (npr. odlazak na put ili izležavanje na plaži) dobro je unaprijed znati neke korisne informacije o predstojećoj brizi za nju.

Info o osnovnom održavanju tetovaže
Info o zaštiti tetovaže od sunca i solarija
Info o zaštiti tetovaže od znoja

 

LJETO

Vrućina i znoj mogu dovesti do blažih iritacija tetovaže unutar prvih desetak dana. Poželjno je da ste što češće bez zaštitne folije kako bi koža mogla disati, a ako vam je stavljena Suprasorb folija povremeno preko nje stavite hladan oblog.
Hlađenje kože pogotovo je poželjno kod većih tetovaža, bez obzira na godišnje doba, kako bi se smirila iritacija nastala tetoviranjem.
Sunčanje i solarij poželjno je izbjegavati minimalno mjesec dana prije i poslije tetoviranja.
Uranjanje tetovaže pod vodu treba izbjegavati barem prva dva tjedna. Tuširati se možete ali kupanje u moru, bazenu, rijekama itd. nije preporučljivo jer može utjecati na zarastanje.
Dobre strane tetoviranja ljeti su to što ne morate nositi više slojeva odjeće pa tetovaža može biti bez folije i lakše ju je održavati i kada niste kod kuće.

 

ZIMA

Zbog veće količine odjeće održavanje nove tetovaže može biti nešto otežano, pogotovo kada niste kod kuće.  Iz istog razloga potrebno je češće nositi zaštitnu foliju što sprečava disanje kože.
Treba pripaziti i na znojenje u situacijama kada na sebi imate puno odjeće a po nekoliko puta ulazite i izlazite iz grijanih prostora na hladnoću.
Tijekom zime koža treba više hidratacije pa je važno redovno mazati tetovažu i nekoliko tjedana nakon tetoviranja.
Prednost tetoviranja zimi je ta što će do ljeta tetovaža potpuno zacijeliti pa se nećete morati mnogo brinuti oko izlaganja suncu.


(slika skinuta s Interneta, nije naš rad)

Bez obzira na to u koje godišnje doba se tetovirate, ono što u velikoj mjeri utječe na zarastanje tetovaže je vaš imunitet.
Suvremeni stil života obično uključuje stres, lošu prehranu, manjak sna i odmora, nedovoljan unos vode u organizam, manjak vitamina i minerala, nedovoljno tjelovježbe itd. Sve to rezultira oslabljenim imunitetom, tj. mogućim sporijim zarastanjem tetovaže.

Brinite se o sebi kako biste i vi i vaša tetovaža bili zdravi i lijepi.