Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Znoj i fizičke aktivnosti

Prva dva tjedna nakon tetoviranja pokušajte smanjiti fizičke aktivnosti kako znoj ne bi iziritirao novu tetovažu.

Naravno, ovo pravilo ne vrijedi za sve tetovaže podjednako - ukoliko se radi o manjoj tetovaži na dijelu tijela na kojem se ne znojimo (npr. zapešće), fizičke aktivnosti neće biti problem uz redovno održavanje. Ako se pak radi o većoj tetovaži i/ili pozicijama na tijelu poput prsa, trbuha ili unutarnje strane nadlaktice, treba pokušati izbjegavati jače znojenje ili tetovažu češće isprati hladnom vodom.

Kao i kod brige oko izlaganja nove tetovaže suncu - ne treba paničariti ili pretjerivati. Tetovaži neće ništa biti ako se lagano oznojite jer ste potrčali za autobusom na sunčani dan, ali ako treći dan nakon tetoviranja provedete 2-3 sata u teretani, to bi moglo imati negativan utjecaj na zarastanje.

Računajte na to da koža ispod klasične folije ne može disati što može dovesti do iritacije i/ili upale. Suprasorb folija omogućava koži da diše ali se i tu mogu pojaviti problemi ako se jako oznojite ili ste dulje vremena izloženi suncu. Nakon prva 3 dana od tetoviranja, ako primjetite izraženije crvenilo, prištiće, kraste ili bilo što drugo za što vam se čini da nije u redu, obavezno navratite do salona na pregled.